SIIKALAHTI 1918 -larppitrilogia

Click here to edit subtitle

SIIKALAHTI III: MUSTA

Toukokuu 1918. Valkoiset ovat juuri valloittaneet Kouvolan ja Siikalahdellakin valta on vaihtanut taas väriä. Punaisten valtaa on kestänyt alle neljä kuukautta, mutta sodan myötä moni on joutunut luopumaan unelmistaan ja suunnitelmistaan. Siikalahdella surraan punaisten murhaamia nuoria ja pohdistaan, mistä otetaan uudet siemenviljat. Sahalla yritetään vaikeuksista huolimatta käynnistää taas töitä. Radio ja sanomalehdet tulvivat tarinoita punaisten julmuuksista ja Kouvolasta kuuluu karmeita huhuja punakaartilaisten veripelloille kätkemistä ruumiista. Yksimielisiä ollaan ainakin siitä, että punakapina oli rikos joka ei saa koskaan toistua.   

Siikalahdella vangitut punaiset odottavat levottomina oikeudenkäyntejä, sillä lahtareiden julmuudesta liikkuu yhä villimpiä huhuja. Ei mennyt se työväen vallankumous kuten oli suunniteltu. Vaikka eivät ne lahtarit kaikkia ole saaneet vangituksi: osa piileskelee vielä metsissä, osa on paennut Venäjälle asti valkoisten vainoa.
Kolmiosaisen Siikalahti 1918 -pelisarjan päätösosa, joka ajoittuu toukokuulle 1918. Sisällissota kesti alle neljä kuukautta, mutta muutti perusteellisesti ihmisten elämää ja asenteita - ei tullut rauhan vuotta 1918, vaan kovin ikäviksi muodostuivat itsenäisen Suomen historian ensimmäiset luvut. Nyt on sodan jälkipyykin aika; aika varmistaa etteivät kuluneiden kuukausien kauhut koskaan toistu. Peli rakentuu kenttäoikeudenkäyntien ympärille, mutta keskeisessä osassa on kyläläisten elämä, johon sisällissota on vaikuttanut monella tapaa.


Pelissä on noin 40 hahmoa, joista suurin osa on jatkohahmoja edellisestä pelistä. Uudet hahmot ovat pääasiassa peliä tukevia hahmoja, joille on kirjoitettu täysimittainen hahmoprofiili, mutta vain muutamia kontakteja ja joilla on selkeät peliohjeet, mahdollisesti skriptattuja kohtauksia sekä selkeä pelillinen funktio. Hahmolista ilmestyy, kun kaksi ensimmäistä peliä ovat ohi. Ikäraja pelissä on 18 vuotta.

Peli pelataan Mäntsälässä 21.4.2018. Pelimaksu on 30-35 euroa ja kattaa pelipaikan vuokran sekä pelissä tarjoiltavan pienen syötävän ja muutamat proppihankinnat.