SIIKALAHTI 1918 -larppitrilogia

Click here to edit subtitle

SIIKALAHTI II: PUNAINEN

Tammikuu 1918. Työläisten johtama Venäjä on juuri tunnustanut Suomen itsenäisyyden, mutta kenelle kuuluu valta nuoressa valtiossa? Porvarit aseistavat lahtarikaartejaan, jotka jo kesällä Huittisissa paljastivat todellisen luontonsa ampumalla aseettomia työmiehiä. Kiihkeistä kirjoituksista huolimatta Sosialidemokraattinen puolue tuntuu empivän, mutta punakaartit ympäri Suomenmaan toimivat puolueenjohdon pään ylitse ja hankkivat aseita. Kerrotaan sellaistakin, että Kouvolassa naisetkin olisivat muodostaneet oman housukaartinsa - miksei siis Siikalahdellakin? Vallankumouksen tuntu on ilmassa: nyt tai ei koskaan! Mutta siikalahtelaiset eivät ole vakuuttuneita siitä, mitä on tehtävä. Onko viisasta lähteä vallankumouksen tielle, vai kannattaisiko kuitenkin vielä yrittää sovinnollisemmin saavuttaa ne vaatimukset, joita Sosialidemokraattinen puolue on esittänyt? Työväentalolle kokoonnutaan kuulemaan vierailevaa agitaattoria ja pohtimaan tilannetta sekä äänestämään siitä tärkeästä kysymyksestä: kun vallankumous tulee, tarttuuko myös Siikalahden punakaarti aseisiin? Ja kuten osa myös kyselee, mistäs ne aseet sitten mahdetaankaan hankkia?


Siikalahti 1918 -pelisarjan toinen peli sijoittuu tammikuun 1918 alkupäiviin. Siikalahden työväenyhdistys on kutsunut niin torpparit kuin sahalaisetkin koolle pohtimaan maan tilannetta. Jotainhan tässä on varmaan päätettävä, vaikka moni mieluiten odottaisi ja katsoisi ensin, mitä muualla maassa tehdään ja millaisin seurauksin.


Peli pelautetaan Nousiaisissa 17.2.2018. Pelimaksu on 30 euroa, millä katetaan pelipaikan vuokra, pelissä tarjottavat syötävät sekä proppihankinnat.