SIIKALAHTI 1918 -larppitrilogia

Click here to edit subtitle

Ilmoittautuminen

LUE TÄMÄ ENNEN KUIN ILMOITTAUDUT PELISARJAAN:

Siikalahti 1918 -larppitrilogia käsittelee Suomen sisällissotaan johtaneita tapahtumia ja sodan veristä jälkipyykkiä. Osa hahmoista tulee kuolemaan tai päätymään kenttäoikeuden eteen pelisarjan aikana, osa tulee käyttämään väkivaltaa muita hahmoja kohtaan ja sota-ajan tapahtumat ja väkivalta koskettavat tavalla tai toisella kaikkia hahmoja. Tämän takia on tärkeää, että ennen ilmoittautumistasi mietit, mitä ET halua kokea pelissä ja mitä haluat peliltä ja pyrit kertomaan tämän mahdollisimman selkeästi ilmoittautumislomakkeessa.

Alla olevalla ilmoittautumislomakkeella ilmoittaudutaan kerralla koko larppitrilogiaan: voit ilmoittautua siis samalla lomakkeella yhteen, kahteen tai kaikkiin kolmeen peliin. Alkuperäinen ajatus oli, että pelaajat pelaisivat pelisarjassa sekä "valkoista" että "punaista" hahmoa, eli että jokainen pelaaja saisi kaksi näkökulmaa Siikalahden ja samalla Suomen tilanteeseen. On kuitenkin täysin mahdollista ilmoittautua peleihin 1 ja 3 ("valkoinen" hahmo) tai peleihin 2 ja 3 ("punainen" hahmo). Pelisarjassa on myös muutama hahmo, jotka ovat läsnä kaikissa kolmessa pelissä (kartanon palveluskunta) ja lisäksi jokaisessa pelissä on pelikohtaisia hahmoja, jotka eivät ole mukana trilogian muissa peleissä. Voit siis tosiaan ilmoittautua myös mihin tahansa yhteen peliin. Huomaathan ilmoittautuessasi, että pelien 1 ja 2 välillä on vain kuukausi aikaa.

"Valkoisilla" hahmoilla larppitrilogian viimeisen osan kohdalla osa pelisisällöistä on sukupuolittunut: suojeluskuntalaiset ja suuri osa kenttäoikeuden jäsenistä ovat miespuolisia, mistä johtuen miespuolisilla hahmoilla on enemmän suoraa toiminnallista sisältöä pelissään, vaikka myös naishahmoilla on totta kai larpissa tekemistä ja toimintamahdollisuuksia. Pelaajien sukupuolella ei ole merkitystä - voit siis pelata ihan yhtä hyvin mies- tai naishahmoa omasta sukupuolestasi riippumatta. Mikäli esimerkiksi parisuhdetta pelattaessa vastapelaajan sukupuolella on sinulle merkitystä, mainitse tästä erikseen ilmoittautumisessa (pelaajien ei kuitenkaan tarvitse määrittää omaa sukupuoltaan ilmoittautuessaan peliin).

Ole hyvä ja täytä oheinen ilmoittautumislomake mahdollisimman huolellisesti. Voit täydentää mitä tahansa lomakkeen kohtia omilla kommenteillasi, jos haluat selkeyttää vastaustasi. Oleellista ei ole se, kuinka pitkän vastauksen kirjoitat mihinkin kohtaan, vaan se että saan mahdollisimman selkeän kuvan siitä, mitä toivot peliltä ja hahmoltasi sekä siitä, mitä ET halua pelissä kohdata. Mikäli ilmoittautumisia tulee enemmän kuin pelissä on pelaajapaikkoja, tulevat peliin todennäköisimmin valikoitumaan pelaajat, joiden toiveet pelisisällöistä ja teemoista vastaavat selkeimmin pelissä olevien hahmojen sisältöjä ja pelin teemoja (älä siis vastaa "kaikki käy", vaan pyri kertomaan, mikä sinua kiinnostaa/mitä et halua). Ilmoittautumisjärjestys tai pelikokemus eivät vaikuta peliin pääsemiseen. Hahmoihin voidaan tehdä pieniä muutoksia pelaajan toiveiden pohjalta (ja osalla hahmoista esim. sukupuolikin on muutettavissa), joten yritä oikeasti kertoa mahdollisimman selkeästi, mitä toivoisit peliltä. Pyrin erityisesti huolehtimaan siitä, ettei kukaan joudu pelissä pelaamaan sisältöjä, joita ei halua, joten ole kiltti ja kerro etukäteen, jos et halua jotakin pelissä tai jos jokin asia epäilyttää sinua, vaikkei ks asiasta erikseen kysyttäisikään lomakkeessa. Kaikki lomakkeessa annetut tiedot käsitellään luottamuksellisesti ja lomakkeet hävitetään pelisarjan jälkeen. Ruokavaliotiedot jne kysellään pelaajilta myöhemmin. 

Mikäli olet kiinnostunut toimimaan NPC:na eli avustajahahmona, ota yhteyttä pelinjohtoon! NPC-konsepteja on tarjolla lähinnä kolmannessa pelissä, missä NPC:t saavat hahmoprofiilin, mutta heillä on selkeä funtkio pelissä, mikä sitoo heidän pelinsä ja saattaa pakottaa toimimaan paikoin hahmon sisäisen logiikan vastaisesti. NPC:t saavat ennen peliä selkeät peliohjeet, joita saatetaan täydentää pelin aikana, mikä saattaa rikkoa hahmon sisäistä logiikkaa, joten käytännössä NPC:t joutuvat enemmänkin näyttelemään hahmonsa kuin eläytymään niihin. Jos tällainen osallistuminen peliin kiinnostaa, ota yhteyttä!

Jos on jotakin kysyttävää pelistä, hahmoista, hahmojaosta tai muusta aiheeseen liittyvästä, ota ihmeessä rohkeasti yhteyttä pelin meilin tai Facebookin kautta.

Kopioi ja täytä oheinen lomake ja lähetä se otsikolla "ILMO - oma nimi" osoitteeseen siikalahti1918 (at) gmail.com.

Ilmoittautuminen on auki 25.9. asti. Hahmojako pyritään tekemään lokakuun alkuun mennessä.


PELAAJATIEDOT
Nimi:
Ikä:
e-mail:

Pelikokemus
[ ] en ole larpannut koskaan ennen
[ ] olen larpannut aikaisemminkin
[ ] olen kokenut larppaaja

Sukupuoli
[ ] en halua kertoa
[ ] mies
[ ] nainen

Osallistun peleihin
[ ] Siikalahti I: Valkoinen
[ ] Siikalahti II: Punainen
[ ] Siikalahti III: Musta

Haluan pelata samaa hahmoa (jos merkitset useamman vaihtoehdon, merkitse mikä on ensisijainen toiveesi)
[ ] peleissä 1 ja 3 ("valkoinen" hahmo)
[ ] peleissä 2 ja 3 ("punainen" hahmo)
[ ] peleissä 1, 2 ja 3 (kartanon palvelusväki)
[ ] peleissä 1 ja 3 sekä peleissä 2 ja 3 (eli kahta hahmoa pelissä 3. Huomaa, että tämä todennäköisesti tulee tarkoittamaan sitä, että "punainen" hahmosi kuolee pelin alkupuolella, jonka jälkeen vaihdat "valkoiseen" hahmoon.)

Onko joku pelaaja, jonka kanssa et halua pelata tietynlaista kontaktia tai et halua lainkaan samaan peliin?

Onko joku pelaaja, jota ilman et halua/pääse peliin? Pelaaja, kanssa haluaisit erityisesti päästä pelaamaan tietynlaista kontaktia? (Luultavasti en pysty huomioimaan kontaktitoiveita, sillä muut tekijät painavat hahmojaossa enemmän.)

Tarvitsemme kaikkiin kolmeen peliin keittiövastaavalle pk-seudulle apulaisen, joka voi tarjota kauppamatkoille autokyydin ja kuljettaa myös ruokatarvikkeet pelipaikalle, sillä keittiövastaavilla ei ole käytössään omaa autoa. Korvaamme bensakuluja. Olen valmis toimimaan autokuskina
[ ] pelin I osalta
[ ] pelin II osalta
[ ] pelin III osalta

YLEISET TOIVEET PELIIN LIITTYEN
1. Mikä pelisarjassa kiinnostaa sinua erityisesti? Mitä odotat pelisarjalta, mitä haluat päästä kokemaan? Mainitse myös, mikäli jokin tietty teema, aihepiiri tai näkökulma aikakaudessa kiinnostaa sinua erityisesti, jos haluat päästä pelaamaan tietynlaisia pelisisältöjä tai ihan tiettyjä kohtauksia.

2. Onko jotakin, mitä ET halua pelissä kohdata? Tämä on todella tärkeää! Pelisarjassa käsitellään hyvinkin rankkoja teemoja - moni hahmo kohtaa tai harjoittaa itse väkivaltaa ja suuri osa hahmoista kokee raskaita menetyksiä, mutta lisäksi hahmoilla voi olla omia henkilökohtaisia ongelmiaan.

3. Miten tuttu aikakausi on sinulle? (Sinun EI tarvitse tietää mitään Suomen historiasta tai aikakaudesta ennestään. Vain muutama hahmo on syvällisemmin perehtynyt Suomen tai Euroopan poliittiseen tilanteeseen ja ajankohtaisiin kysymyksiin. Lähinnä tämä vaikuttaa hahmojen viimeistelyyn.)


HAHMON TIEDOT

HAHMON SUKUPUOLI
"Valkoisilla" hahmoilla hahmon roolit ja teemat ovat jossakin määrin sukupuolittuneita, mikä korostuu etenkin kolmannen pelin kohdalla. Pelaajan sukupuolella ei ole merkitystä. Haluan pelata
[ ] naisoletettua hahmoa
[ ] miesoletettua hahmoa
[ ] ihan sama

HAHMON IKÄLUOKKA
[ ] Pelaan mieluummin nuorta hahmoa (pelissä mahdollisesti vanhemmat)
[ ] Pelaan mieluummin vanhempaa hahmoa (pelissä mahdollisesti aikuisia lapsia)
[ ] Hahmon iällä ei ole merkitystä


HAHMON PELISISÄLLÖT

1. Romantiikka: Haluatko hahmollesi romanttisia juonikuvioita tai vakiintuneen parisuhteen? Haluatko pelata hahmoa, joka elää pitkäaikaisessa parisuhteessa? Haluatko pelata hahmoa, joka on vasta solmimassa suhdetta? Haluatko vakaan parisuhteen? Haluatko epäonnistuneen parisuhteen, kolmiodraamaa, riitoja, nalkutusta, väkivaltaa? Muita toiveita aiheeseen liittyen? Jotakin, mitä ET halua?

2. Ihmissuhdejuonet: Haluatko ihmissuhdedraamaa? Haluatko hahmollesi tiiviin kaveriporukan, tiiviin perheen, parhaan ystävän peliin? Haluatko perheongelmia, vaikeita sukulaissuhteita, riitoja? Muita hahmon ihmissuhteisiin ja ryhmädynamiikkaan liittyviä toiveita? Jotakin, mitä ET halua pelata?

3. Poliitiikka: Haluatko pelata poliittisesti aktiivista hahmoa? Valtakunnantason politiikkaa tai laajempia kokonaisuuksia? Paikallispolitiikkaa ja oman kylän asioita? Kiinnostaako jokin tietty ajankohtainen kysymys, puolue tai joukkoliike sinua? Oletko halukas käymään poliittista keskustelua ajankohtaisista kysymyksistä tai vaikka pitämään puheen aiheesta? Vai haluatko pysytellä kokonaan erossa poliittisesta keskustelusta ja keskittyä mieluummin pelaamaan ihan muita asioita?

4. Toimintaa, konkreettista tekemistä, juonipelaamista? Jotakin muuta pelisisältöä, mitä haluaisit hahmoosi/peliisi?

5. Muita toiveita hahmon pelisisältöihin liittyen? Hahmon luonteeseen liittyen? Hahmon kontakteihin liittyen? Jotakin mitä ET missään nimessä halua? Voit myös mainita (perustelujen kanssa), miksi jokin hahmo hahmolistalla vaikuttaa erityisen kiinnostavalta/epäkiinnostavalta.


PELIIN 1 TAI 2 OSALLISTUVAT PELAAJAT
1. Oletko halukas esiintymään pelissä yksin tai osana ryhmää? Voitko esim. laulaa, soittaa, pitää puheen, lausua runon?

2. Haluatko mieluummin pelata hahmoa, joka on paljon äänessä ja tuo ajatuksiaan esille, ottaa ohjat käsiinsä ja toimii aloitteellisesti? Vai pelaatko mieluummin hahmoa, joka kuuntelee ja puhuu enemmän kavereilleen kuin vaatii julkisia puheenvuoroja?

3. Pelaatko mieluummin hahmoa, jolla on voimakkaita mielipiteitä ja työskentelee aktiivisesti päämääriensä eteen vai hahmoa, joka ajautuu mukaan historiallisten tapahtumien pyörteisiin?

4. Muutamalla hahmolla on tiettyjä asioita, jotka hahmon tulee hoitaa pelissä, jotta pelin tapahtumat etenisivät tarkoituksenmukaisesti. Oletko halukas pelaamaan tällaista hahmoa?


PELIIN 3 OSALLISTUVAT PELAAJAT
A) "Valkoiset" hahmot:
1. Haluatko pelata hahmoa, joka on osa kenttäoikeutta? (Myös muutamalla naishahmolla on tämä mahdollisuus.)

2. Haluatko pelata aseellista hahmoa (suojeluskuntalaiset)? (Joudut tällöin luultavasti osoittamaan aseella muita hahmoja kohti ja mahdollisesti ampumaan.)

3. Haluatko puhua politiikasta ja maailmantilanteesta sen materiaalin pohjalta, mitä saat pelinjohdolta peliä varten? Haluatko pelata kylän asioita ja ihmissuhdedraamaa? Jotakin ihan muuta?

B) "Punaiset" hahmot
1. Haluatko pelata hahmoa, jolla on suuri todennäköisyys kuolla pelin aikana?

2. Haluatko pelata hahmoa, jonka rakkailla ja läheisillä on suuri todennäköisyys kuolla tai joutua vankileirille pelissä?

3. Haluatko pelata hahmoa, joka saa onnellisen lopun?

4. Haluatko, että hahmosi on kenttäoikeuden edessä?

5. Pelaatko mieluummin hahmoa, jonka kohtaloon voit itse pelin aikana vaikuttaa vai hahmoa, jonka kohtalo on muiden käsissä?


VARAPELAAJAT
Jos et mahdu peliin mukaan, oletko käytettävissä varapelaajana? Missä peleissä? Kuinka joustava olet tällöin toiveissasi, eli voiko sinulle tarjota mitä tahansa vapautuvaa hahmoa vai vain hahmoja, jotka täyttävät tietyt reunaehdot?

VAPAA SANA
Muuta, mitä haluat sanoa?